Flytta eller zooma kartan ändrar sökningen

Urb. Cortijo Blanco, Marbella, Spanien
Lägenhet med 6 beds
Av. del Mar Mediterráneo, Marbella, Spanien
Lägenhet med 6 beds

Hyr lägenheter och hus i Marbella

Marbella

Gamla stan med sina smala kullerstensgator och blommor fyllda torg är full av underbara butiker och konstgallerier som säljer vackra kläder och accessoarer och handgjorda varor. En av de vackraste platserna är den säkerställda orange trädfyllda Plaza de los Naranjos, som ligger precis utanför huvudgatan och är hem till 1500-talets rådhus och turistkontor, där du kan hämta en detaljerad karta och andra besökare information. För mer moderna mode har Puerto Banus alla de bästa internationella designerbutikerna.

Marbellas historia sträcker sig tillbaka till romartiden – du kan se vackert bevarade mosaiker i en villa och bad nära staden.

När det gäller att äta ute är Marbellas gastronomiska scen oöverträffad, med allt från vegetariska och veganska kaféer, till chiringuitos vid stranden och Michelin-stjärniga restauranger inklusive den spanska matlagningsstjärnan Dani Garcia – en fest för matgäster.

Och naturligtvis är stränderna oöverträffad – de flesta besökare kommer till Marbella för att njuta av solen, havet och sanden, som har dragit utlandssamhällen sedan 1950-talet då prins Alfonso de Hohenlohe blev kär i platsen och byggde ett hus vid stranden, Rita alla de stjärnklädda Hollywood-kändisarna.

Om ditt besök inspirerar dig att överväga att bo i Marbella, ta en titt på stadsdelarna eller områdena som gör detta till en så charmig plats att bo eller kanske besöka en utflykt och besluta efteråt. Missa inte Puerto Banus.